Živi zid: Obustavljamo dalje aktivnosti oko obnove OŠ Nikole Andrića, župan Galić obećao je hitnu obnovu

Foto: Živi zid

VINKOVCI, Poslije sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, koja je održana u četvrtak u Vinkovcima, Živi zid se oglasio priopćenjem za javnost u kojem navode kako do daljnjeg obustavljaju sve aktivnosti oko OŠ Nikole Andrića jer je župan Božo Galić obećao hitno rješavanje ovog problema.

„Na sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije održanoj 21. Rujna 2017.u Vinkovcima, predsjednik Kluba vijećnika Živog zida Damir Maduna ponovno je inicirao aktualnu temu katastrofalnog stanja u kojem se nalazi OŠ Nikole Andrića u Vukovaru. Na njegovo postavljeno pitanje da „što je do sada županija, kao osnivač, poduzela i što kani poduzeti u narednom razdoblju kako bi se škola dovela u stanje pune funkcionalnosti?“ vd. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport, mlade i demografiju Jadranka Mustapić Karlić izvijestila je po postavljenom vijećničkom pitanju, da je županija osigurala svu potrebnu projektnu i drugu dokumentaciju te da je to sve što u ovom trenutku županija može učiniti po tom pitanju jer se čeka  donošenje zakonske regulative po kojoj bi financijska sredstva osiguralo  resorno ministarstvo.
Nakon toga riječ je uzeo župan Božo Galić te upotpunio pročelničin odgovor: „ Nećemo čekati nikakve zakone, meni je dosta toga, imamo svu dokumentaciju, idemo osigurati financijska sredstva preko fonda za obnovu i razvoj i obnoviti školu“, izjavio je Galić.

S obzirom na ovu energičnu reakciju župana Galića nakon postavljenog pitanja iz Živog zida, nadamo se i očekujemo da će svoje obećanje ispuniti u interesu djece i zaposlenika OŠ Nikole Andrića. Županijsko vodstvo Živoga zida zbog toga do daljnjega odustaje od svih aktivnosti koje smo ranije planirali provesti u cilju rješenja ovoga prioritetnog problema“, stoi u priopćenju kojega potpisuju Damir Maduna i Pavao Josić.