Živi zid: Gradske vlasti odgovorne su za odustajanje Darka Pervana od ulaganja u Vukovar

Foto: Živi zid

VUKOVAR, Živi zid Vukovara oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ukazuju kako je propalo najavljeno ulaganje u Vukovar od strane Darka Pervana te da za taj propust smatraju odgovorne zaposlene u gradskoj upravi.

„Namjera „kralja laminata“ Darka Pervana da pokrene proizvodnju u Vukovaru, ravna je čudu, istom onakvom koje se dogodilo 07. lipnja 1931. kada je češki industrijalac Tomaš Bata došao na poljanu pored Vukovara, poželio u pitomoj ravnici, uz vječni potencijal Dunava  pokrenuti proizvodnju obuće, a  koja je postala osnovni pokretač industrije i razvoja cijelog kraja“, navodi su u priopćenju Živog zida kojega potpisuje predsjednik vukovarske podružnice i gradski vijećnik Pavao Josić.

Dalje navodi kako sva opravdanja koja bi sada mogao svojim sugrađanima plasirati gradonačelnik Ivan Penava ne mogu ublažiti činjenicu da je Darko Pervan, kome je globalno tržište iskazalo poštovanje,  imao namjeru pokrenuti „novu industrijsku revoluciji Istočne Slavonije“, a da je otjeran ignoriranjem, metodom koja je bliska još jedino bahatim diktatorskim režimima trećeg svijeta.

„Ivan Penava nije u Darku Pervanu bio u stanju prepoznati ni svoj politički program otvaranja 500-600 radnih mjesta. Sramotno je i neprihvatljivo što je Darko Pervan ponašanje vukovarske administracije doživio kao uvredu preko koje nije želio prijeći. Čini se da je Ivanu Penavi bilo lakše i važnije putovati od Australije do Kanade kako bi skupljao donacije za obnovu Vodotornja, nego zasukati rukave i otići do Zagreba odlučno lupiti šakom u stol i reći premijeru, Vladi RH i svima u Hrvatskoj  „ne vraćam se kući, dok Vukovar ne dobije što mu je potrebno. Gradonačelnik Ivan Penava i njegovi „kompetentni“ kadrovi sigurno nikada neće u svojoj sebičnosti biti u stanju prepoznati razmjere katastrofe koju svakim svojim daljnjim radom  proizvode, ohrabrujući tako svakog sposobnog i vrijednog člana naše zajednice da svoju buduću i sreću može očekivati jedino u iseljavanju“, stoji u priopćenju Živog zida.