Limači NK Radničkog iz Županje osvojili 7. mjesto na Međunarodnom turniru u Umagu

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

ŽUPANJA, Selekcija do 15. godina NK Radničkog iz Županje osvojila je 7. mjesto na Međunarodnom turniru u Umagu na kojem su nastupile 64 momčadi. Voditelj omladinskog pogona i trener limača NK Radničkog Ilija Matanović rekao je kako su do sada već tri puta nastupali na turniru u Umagu odakle ih vežu lijepe uspomene iako im se zbog konkurencije sve teže vratiti.

“U samo jednoj selekciji je 64 momčadi, a ima sedam selekcija. Po našim izračunima to je oko pet tisuća dječaka u pet vikenda na jednom mjestu. Igrali smo s Barcelonom za 5. mjesto, odigrali neriješeno i izgubili na penale. Za sve nas je to bilo jedno nezaboravno iskustvo, a naši igrači su od njih dobili i male poklone koje su ponijeli kući i o kojima će, vjerujem, pričati cijeli život“, rekao je Matanović.

Dodao je kako među dječacima koji su igrali u Umagu se kriju i prvoligaški igrači koji imaju odlične radne navike jer rijetko propuštaju treninge. Podsjetio je i kako su u zadnje četiri godine tri puta bili prvaci bez ijedne izgubljene i jedne neriješene utakmice u ligi koju igraju. I sada su trenutno prvi.

Govoreći o turniru rekao je kako su urazigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu turnira Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka koji je slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0. Mlade nogometaše iz Županje primio je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako je naš kraj poznat po dobrim nogometašima, bez obzira u kojem rangu igraju.

“Uspjeh i kvaliteta igre samo je dio, a odgoj, prijateljstva, kultura ponašanja, svijet koji će vidjeti kroz svoja natjecanja, nešto je sasvim drugo, puno važnije. No, kada iz jednog malog kluba dođete na veliko natjecanje i igrate s gigantima poput Barcelone, svakako trebate biti ispunjeni ponosom i srećom. Sretan sam što mogu s ovim mladim dečkima podijeliti ovaj ogroman uspjeh te im dati do znanja da ih pratimo, gledamo i veselimo se s njima. Rekli su nam da bi u budućnosti voljeli zaigrati za Dinamo ili Hajduk, a ja se nadam da će imati prilike zaigrati i za Cibaliju i Vukovar te u našoj županiji ostvariti velike karijere“, rekao je Dekanić.