Zimska služba vukovarskog Komunalca spremna za nadolazeću zimu

VUKOVAR, Smotrom vozila zimske službe danas je vukovarska gradska tvrtka Komunalac označila i početak provedbe operativnog plana zimske službe koji traje do 15. travnja iduće godine. Direktor Komunalca Igor Štrangarević rekao je kako tvrtka spremno dočekuje zimski period koji je pred nama.

„Ove godine smo naš zimski vozni park pojačali za tri vozila tako da sada imamo deset vozila s ralicama i 6 posipača soli. Imamo osigurano i 45 tona soli za posipanje ulica što je dovoljno za pola zimskog razdoblja. Spremni smo za kvalitetno čišćenje prometnica u gradu“, rekao je Štrangarević.

Dodao je i kako zimska služba Komunalca čisti 100 ulica u ukupnoj dužini od 200 kilometara. Uz to čiste i ulice u prigradskim naseljima Sotin i Lipovača. Štrangarević je pojasnio i kako su ulice u gradu podijeljene u tri razine prioriteta pri čišćenju prometnica. Prvo se čiste glavni prometni pravci i prometnice oko objekata javne namjene, potom slijede sporedne ulice i na kraju ulice 3 kategorije.

„Zadovoljni smo kako i u kojoj mjeri gradska tvrtka Komunalac održava gradske ulice tijekom zimskog razdoblja. U proračunu za ovu godinu za potrebe rada zimske službe osigurali smo 600.000 kuna. Uz to nabavljena su i tri nova vozila za potrebe zimske službe“, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Povodom početka ovogodišnjeg djelovanja zimske službe izvučeni su i dobitnici nagradne igre „Stiže zima, sigu8rnost želimo svima“.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić