Ženska osoba prijetila da će na školu u Vinkovcima baciti bombu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Idućih nekoliko dana ispred Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima će radi sigurnosti učenika i nastavnika, ali i mira roditelja, biti policija. Razlog tome je verbalna prijetnja ženske osobe koja je jučer kazala kako će na školu baciti bombu. Potvrdila je to novinarima i ravnateljica ove vinkovačke škole Vlasta Pavlović Elez koja je kazala kako se radi o punoljetnoj ženskoj osobi, a da je njene riječi čulo nekoliko učenika. Prema njenim riječima škola je preventivno odmah reagirala i postupila prema Pravilniku i Protokolu te o svemu izvijestili i policiju.

„Naši učenici sigurni su i mogu doći u školu. Pozivam ih sve da budu prisutni na nastavi. Nadležne institucije provode daljnje istraživanje“, rekla je Pavlović Elez.

Glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković rekao je kako je policija dojavu da je jedna ženska osoba prijetila u blizini OŠ Bartola Kašića zaprimila u četvrtak oko 15 sati.  

„Intenzivno provjeravamo sve navodne dojave s ciljem utvrđivanja svih okolnosti, a za sad je sve pod kontrolom“, rekao je Živković.

Iz policije neslužbeno doznajemo kako je u međuvremenu privedena osoba koja se sumnjiči da je izrekla prijetnju i da se nad njom vrši kriminalističko istraživanje.