Željko Sudarić, novi/stari dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke

I u narednom razdoblju na čelu vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke nalazit će se doc. dr. sc. Željko Sudarić, dosadašnji dekan te visokoškolske ustanove, odlučilo je Upravno vijeće Veleučilišta.

Pred novim/starim dekanom dosta je posla jer se očekuje kako će narednih godina vukovarsko Veleučilište dodatno rasti s obzirom da je pri kraju obnova zgrade Radničkog doma u vukovarskoj četvrti Borovo naselje gdje će se preseliti Veleučilište. Radovi na obnovi su pri kraju, a očekuje se uskoro i raspisivanje Javnog poziva za opremanje.

“Preseljenje u nove prostore očekujemo do kraja ove godine, a možda već i početak akademske 2022./2023. godine dočekamo u novim prostorima. Tu ćemo imati puno više prostora što će nam pak omogućiti i dodatno širenje. Naime, planiramo pokrenuti specijalističke poslovni studij kao i specijalistički upravni studij. Plan je da pokrenemo i nove stručne studije računarstva i sestrinstva. Vjerujemo kako će Veleučilište Lavoslav Ružička, kada sve to zaživi, imati oko 1.500 studenata koji će u neposrednoj blizini imati mogućnost korištenja sportskih terena i bazena”, izjavio je nedavno dekan Željko Sudarić.

Po njegovim riječima, jedna od temeljnih zadaća Veleučilišta je biti pokretač razvoja lokalne zajednice, gospodarstva i društva u cjelini te bi Veleučilište i njegovi stručnjaci trebali aktivno sudjelovati u stvaranju gospodarskih i razvojnih strategija grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Lokalna i regionalna samouprava, uz studente i djelatnike, trebala bi biti stup na kojem se razvija Veleučilište, mišljenja je Sudarić navodeći kako je Vukovar postao pravi mali studentski grad koji je svojim studentima već sada u mogućnosti nuditi kvalitetu studiranja višu nego što to inače nude veleučilišta i sveučilišta u Hrvatskoj.