Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe disciplinski postupak protiv policijskog službenika

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Načelnik PU vukovarsko-srijemske podnijet će zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika koji je u nedjelju u Županji bio sudionikom fizičkog sukoba zbog sumnje da se nedolično ponašao izvan službe, izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije pojašnjavaju kako je u nedjelju 2. kolovoza oko 3 sata, u ulici Braće Radića u Županji, unutar te izvan noćnog kluba, došlo do sukobljavanja nekoliko osoba, a na mjestu događaja nalazio se i policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, koji je tada bio izvan službe te je prijavio da je u tom sukobljavanju napadnut od strane više osoba.

Dolaskom ophodnje i poduzetim izvidima utvrđeno je da je došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba između njega i jednog starijeg maloljetnika, pri čemu su obojica lakše ozlijeđeni.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je policijski službenik bio pod utjecajem alkohola te da je ušao u sukob s drugom osobom zbog čega će načelnik PU vukovarsko-srijemske protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da se nedolično ponašao izvan službe (teža povreda službene dužnosti).

Također, o svim utvrđenim činjenicama i okolnostima pod kojima se odvijao događaj sa starijim maloljetnikom, koji je također bio pod utjecajem alkohola, policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, navode iz policije.