Policija nastavlja s mjerama na suzbijanju zlouporaba opojnih droga

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU vukovarsko-srijemska nastavlja sa intenzivnim mjerama ulične redukcije u suzbijanju zlouporaba opojnih droga.

U utorak 4. kolovoza oko 17,40 sati u Vukovaru u ulici Eugena Kvaternika, policijski službenici su zatekli i uhitili 34. godišnjeg hrvatskog državljanina iz Slatine, jer su kod istoga pronašli u nezakonitom posjedu 200 tableta opojne droge ecstasy te manju količinu iste opojne droge u smrvljenom stanju.

Nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je uz kaznenu prijavu, sumnjajući da je počinio kazneno djelo Neovlaštena prozivodnja i promet drogama, 5. kolovoza predan policijskom pritvorskom nadzorniku u PU vukovarsko-srijemskoj, navode iz policije.

Isti dan, 4. kolovoza u popodnevnim satima u dvorištu osnovne škole u Vukovaru u ulici Augusta Šenoe, u nezakonitom posjedu opojne droge otkriven je 21. godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara u posjedu manje količine opojne droge marihuana.

Protiv istoga će biti pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Naposljetku, 5 kolovoza oko 1,30 sati u Komletincima u ulici Kralja Tomislava, policijski službenici su zatekli trojicu hrvatskih državljana iz Komletinaca, gdje je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena prekršajna odgovornost 31. godišnjaka i 21. godišnjaka, oba iz Komletinaca, jer su nezakonito posjedovali 5 grama amfetaminskog tipa droge Speed te 1,7 grama droge marihuana.

Protiv obojice će biti proslijeđen optužni prijedlog nadležnom sudu, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske poručujući kako će i dalje nastaviti sa intenzivnim mjerama ulične redukcije u suzbijanju zlouporaba opojnih droga.