Zbog fizičkog napada na vršnjaka i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, uhićen 19-godišnjak te mu određen istražni zatvor

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 19-godišnjakom kojega se sumnjiči da je u ponedjeljak, 9. prosinca oko 15,30 sati u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru hladnim oružjem, tzv. bokserom, zadao udarac 19-godišnjaku u predjelu glave te ga na taj način teže ozlijedio. Ozlijeđeni je prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, koji je kako se navodi, od ranije poznat policiji po istim ili sličnim kaznenim dijelima, protiv osumnjičenog 19-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozlijede, a zbog posjedovanja hladnog oružja kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda uručen mu je obavezni prekršajni nalog.

Sudac istrage odredio je osumnjičenom 19-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, te je 10. prosinca predan u Zatvor u Osijeku.

Drugoj uhićenoj muškoj osobi, uručen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (neposjedovanje osobne iskaznice) te je pušten na slobodu, izvijestili su iz policije.