Završna konferencija projekta „Osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima II“

Foto: Grad Vinkovci

VUKOVAR, U zgradi vinkovačke gradske uprave u srijedu, 18. kolovoza, održava se Završna konferencija projekta pod nazivom „Osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima II“. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 5,8 milijuna kuna od čega je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 92 posto sredstava (5,3 milijuna kuna), iz Fonda za sufinanciranje gotovo 325.000 kuna dok je Grad Vinkovcima projekt sufinancirao sa preko 139.000 kuna. Projekt se provodio od 21.kolovoza 2017. godine do 20. kolovoza 2021. godine. Nositelj projekta bio je Grad Vinkovci dok su partneri u projektu OŠ A. G. Matoš, OŠ B. Kašić, OŠ J. Kozarac, OŠ I. G. Kovačić, OŠ I. Mažuranić, OŠ Nikola Tesla i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Kroz projekt cilj je bio  osigurati kvalitetnu integraciju 32 učenika s teškoćama u redoviti odgojno obrazovni sustav u sedam osnovnih škola na području grada Vinkovaca kroz program edukacije i rad pomoćnika u nastavi. Isto tako cilj je bio i osiguravanje individualne podrške za 32 djece s teškoćama u razvoju u svrhu povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije unutar redovnog odgojno-obrazovnog sustava, jačanje znanja i kompetencija PUN-a i njihovo zapošljavanje, poticanje vršnjačke podrške i suradničkog podučavanja i  senzibilizacija javnosti o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama u razvoju.

Kao rezultati projekta ističu se osigurana kontinuirana potpora kroz 4 nastavne godine za 59 učenika kao i osposobljavanje i educiranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika (71 osoba).