Završna konferencija projekta IT Community Region

Foto: VURA

VUKOVAR, U prostorima Okusi Vukovara & Wine garden održan je IT sajam i završna konferencija u okviru projekta INTERREG – Hrvatska – Srbija 2014-2020./ IT COMMUNITY REGION – Creation and fostering of common cooperating ncross-border IT entrepreneurial community (stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice). Tom prilikom prezentirana je i prikazana IT COMMUNITY platforma te svi projektni rezultati koje je kao partner projekta provodila VURA – razvojna agencija Vukovar te nositelj projekta Otvoreni univerzitet Subotica, partneri Regionalna razvojna agencija Panonreg i učilište Studium.

Nakon prikaza projektnih rezultata i predstavljanja IT platforme, održana je panel rasprava na temu „stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice“  na kojoj su sudjelovali Saša Salomon (Code Consulting), Ivica Škrobo (IS MEDIA) i Darko Bilandžić (CULEX)

„Cilj projekta je potaknuti prekograničnu suradnju IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa. Projekt će se nadograđivati na postojeću ponudu, poštujući resurse i potencijali ciljanih područja, stvarati nove sadržaje i usluge te ih usklađivati s trendovima i tržišnom potražnjom za IT uslugama“, istaknuto je na konferenciji.

Ciljne skupine projekta su: MSP – uključujući freelancere, ciljajući na IT stručnjake, Institucije za podršku poduzetništvu te javnost. Kroz projekt je stvorena IT platforma koja za cilj ima povezati sve domaće i prekogranične freelancere i poslovne tvrtke. Registracija kao i sami sadržaji na platformi su u potpunosti besplatni. https://itcommunity.vura.hr/