Završna konferencija Europskog doma Vukovar

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Europskog doma Vukovar održana je završna konferencija tijekom koje je ova udruga predstavila dio svojih aktivnosti i projekata koje su provodili u 2019. godini.  

Voditeljica projekta Tribina Europskog doma Vukovar 2019. Melisa Abadžić rekla je kako u svome radu oni osluškuju potrebe zajednice tako da su upravi sugrađani ti koji im zapravo sugeriraju što je to na čemu bi trebamo raditi.

„Europski dom je tu kao usluga i nekakav medijator kako doći do sredstava kako bi njihove želje pretvorile se u stvarnost. Naši projekti su samo reakcija na potrebe zajednice i na probleme koje imamo u našem društvu“, rekla je Abadžić.

Istaknula je kako je ove godine fokus bio na Eko projektima, projektima za mlade, na mobilnosti, izgradnji kapaciteta mladih, Erasmus plus projektima te na već poznate tribine, predavanja i javne rasprave koje Europski dom organizira na aktualne teme.

Na konferenciji je sudjelovao mladi poduzetnik IT sektora Darko Ravkić koji je ispričao kako je pokrenuo vlastiti obrt za informatičke usluge u Vukovaru, prisutni su mogli čuti i iskustva mladih. Upriličena je i izložba fotografija članova Fotokluba Vukovar kao i izložbu slika Vukovarskih umjetnica.