Završilo natjecanje u SuperSport Prvoj Nogometnoj ligi

Foto: www.facebook.com/hnkvukovar1991

VUKOVAR, Proteklog vikenda završeno je natjecanje u SuperSport Prvoj Nogometnoj ligi za koju se može reći kako je bila jedna od najinteresantnijih do sada. Koliko je ovogodišnja liga bila zanimljiva govori i to da su i prvak i momčadi koje ispadaju ili idu u kvalifikacije odlučeni u posljednjem kolu. Kada je riječ o klubovima iz Slavonije može se reći kako su rezultati polovični.

Prvak SuperSport Prve Nogometne lige postao je NK Šibenik koji je u posljednjem kolu, rezultatom 2:0, pobijedio NK Zrinski Osječko 1664 koji je veći dio prvenstva bio na prvom mjestu. Tako će od iduće sezone Šibenčani igrati u SuperSport HNL-u dok će Osječani i iduće godine probati se domoći elitnog razreda hrvatskog nogometa.

HNK Vukovar 1991 natjecanje je završio na trećem mjestu s 58 osvojenih bodova ali i čak 24 boda manje nego prvak. Poslije svega viđenoga ovo je realan plasman Vukovaraca iako smo početkom sezone slušali i o ambicijama da se ide na prvo mjesto. Ova sezona je bila i turbulentna kada je riječ o trenerima jer su Vukovarce vodila čak četiri trenera. Sezonu je na klupi započeo Miroslav Bojko kojega je zamijenio Ivan Božić. Međutim, niti on nije završio sezonu na klupi jer je smijenjen tako da je momčad jedno vrijeme vodio i Marko Novoselac. Krajem sezone za trenera HNK Vukovara 1991 je imenovan Branko Karačić od kojega se očekuje da osvježi momčad i ponovno u sezonu krene s najvišim ambicijama. Vukovarci su sezonu završili s ubjedljivom pobjedom nad HNK Cibaliom (5:1) i to na terenu u Vinkovcima. Dobitnik toga završnog dijela sezone je mladi Noel Đurković koji je u Vinkovcima zabio tri gola i tako pokazao kako se na njega može i mora ozbilijno računati.

Kada je riječ o Cibaliji momčad je završila na 8. mjestu s 38 osvojenih bodova. S obzirom na situaciju u klubu, ostavku i imenovanje novog predsjednika kao i sve druge probleme ovo je odličan rezultat. Najvažnije je bilo izboriti opstanak u čemu su trener Josip Sesar i njegovi igrači uspjeli. U Vinkovcima se nadaju kako će klub se konačno stabilizirati i probati ponovno ući u utrku za prvo mjesto kako bi u Vinkovcima ponovno gledali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek…

NK BSK iz Bijelog Brda je bukvalno u posljednjoj minuti, i to debelo u sudačkoj nadoknadi, izborio opstanak. Gol vrijedan ne samo tri boda nego i opstanka postigao je Dominik Pavlek u petoj minuti sudačke nadoknade. Pri tome se mora istaknuti i kako je na ruku igračima NK BSK odgovarao i rezultat iz Rijeke gdje je Orijet odigrao neodlučeno s Jarunom. Pred Upravom NK BSK su dani kada je potrebno momčad dodatno pojačati u svim linijama i stabilizirati kako bi se iduće godine izbjegli strahovi oko ispadanja.