U ponedjeljak policija zabilježila dva požara, jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je očevidom u obiteljskoj kući 64-godišnjaka u Posavskim Podgajcima utvrđeno kako je uzrok požara kvar na električnom kabelu grijalice. Požar je izbio u noći 29. siječnja, oko 2,00 sati. U požaru je vlasnik teže ozlijeđen. Iz Opće županijske bolnice Vinkovci gdje je mu je ukazana primarna liječnička pomoć, zbog težine ozljeda prevezen je tijekom jučerašnjeg dana u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu na daljnje liječenje.

U obiteljskoj kući 70-godišnjakinje u Ostrovu u ponedjeljak, 29. siječnja, oko 16,40 sati izbio je požar. Požar su ugasili vatrogasci DVD Ostrovo. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar je izbio u dnevnom boravku, no nije se proširio na ostale prostorije u kući. Iz policije najavljuju očevid kojim će se utvrditi uzrok požara i procijeniti materijalna šteta.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu jučer, 29. siječnja, na kućnoj adresi osobe u Vinkovcima koja je željela ostati anonimna, preuzeo je dvije ručne bombe. Osoba je prethodno obavijestila policijskog službenika o namjeri dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava te je, zbog sigurnosnih razloga, dogovoreno preuzimanje u domu osobe, kako bi se izbjegao prijevoz i moguća ugroza osobe uslijed nestručnog rukovanja eksplozivnim napravama.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće u Vukovaru i Županji u kojima je nastupila samo materijalna šteta.