Završila osmotjedna radionica proizvodnje sira

VINKOVCI, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka priveo je kraju  osmotjednu radionicu proizvodnje sira na obiteljskim i malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Nakon završene edukacije i položenog završnog ispita, polaznicima je na prigodnoj svečanosti u petak uručen certifikat za proizvodnju sira na obiteljskim i malim poljoprivrednim gospodarstvima. Certifikat su dobili OPG Josip Perković, PO Galović-Ivić, OPG Mijo Pranjić, OPG Tihomir Maričić, PO Janko Lomjansky, OPG Dijana Sudar, OPG Nikola Kostić, OPG Lidija Salić, OPG Marko Matić i PO Radočaj.

“Samim certifikatom, obiteljska gospodarstva će podignuti vrijednost svog proizvoda, a ujedno i uspješnost ukoliko bi se odlučila na kandidiranje za podmjeru 4.2 Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda. Potpore za ove aktivnosti predviđene su u Programu ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.”, kazao je vukovarsko-srijemski pročelnik za poljoprivredu Andrija Matić.

Po završetku dodjele certifikata, polaznici su predstavili sireve koje proizvode na svojim gospodarstvima.

ĐURO KARALIĆ