Završeni radovi na novoj zgradi ambulante u Vinkovačkom Novom Selu

Foto: VSŽ

Novoizgrađenu zgradu ambulante u Vinkovačkom Novom Selu obišli su vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić te pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VSŽ Mario Adamović. Radovi su započeli 2021., završeni su na samom kraju prošle godine, a vrijedni su gotovo 683 tisuće eura. Novoizgrađeni objekt ima dvije stambene jedinice te prostor za zdravstveni sadržaj u kojem je planirana ordinacija obiteljske medicine, ordinacija dentalne medicine i ljekarna.

Prostor je u potpunosti završen, preostaju još tehnički pregled i građevinska dozvola, a prostor bi do kraja ljeta trebao potpuno biti u funkciji, navode iz Vukovarsko-srijemske županije.

„Stanovnici Novog Sela zaslužuju ovakav objekt. Puno je ljudi, invalida, branitelja i umirovljeničke populacije pa će sad na jednom mjestu moći imati obiteljskog liječnika i stomatologa, a i prostor gdje će moći kupiti i podignuti svoje lijekove”, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić.

Povećanje i poboljšanje zdravstvene usluge bio je cilj i intencija ovog projekta, istaknuo je župan Damir Dekanić te dodao kako nastoje zadržati sve ambulante na našem području, unatoč nedostatku liječnika.

„Tražimo mogućnost i načine da što veći broj liječnika ostane ovdje. Ima dovoljan broj onih koji studiraju medicinu na našem području, međutim velik dio odlazi na specijalizaciju i ne vraća se. S čelnicima jedinica lokalne samouprave pokušavamo pronaći načine da promijenimo taj trend i mislim da ćemo u tome uspjeti”, kazao je Dekanić dodavši kako su glavne stavke na tom putu novi kadrovski stanovi, dobri uvjeti rada i dobro opremljeni prostori.

Najveći dio utrošenih sredstava išao je iz decentraliziranih sredstava Županije dok je preostali dio sufinancirao vinkovački Dom zdravlja iz vlastitih sredstava, navodi iz Vukovarsko-srijemske županije.