Završeni očevidi požara u Starim Mikanovcima i u Markušici, tijekom vikenda zabilježeno 13 prometnih nesreća

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je o požaru koji se dogodio u obiteljskoj kući u Starim Mikanovcima u subotu, 21. siječnja, oko 18 sati. Požar je izbio u kući u vlasništvu 72-godišnjaka, a ugasili su ga pripadnici DVD Stari Mikanovci.

“Očevidom je utvrđeno da je požar nastao u dnevnoj sobi, uslijed zapaljenja dimnjaka, odakle se proširio na strop i druge prostorije obiteljske kuće. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća eura. O događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima”, navode iz PU.

Policija je završila i očevid požara koji se dogodio u Markušici. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na električnom kablu, odakle se proširio na cijeli prostor automehaničarske radionice. Materijalna šteta procijenjena je na iznos od više desetaka tisuća eura. Policija će o događaju dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Tijekom vikenda, od 20. do 22. siječnja 2023. godine, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Županja-2, Vrbanja, Novi Mikanovci, Vinkovci-3, Vukovar-2, granični prijelaz Županja-Orašje, MCGP Tovarnik) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 11,00 sati, 42-godišnjakinja iz Vrbanje, upravljala je osobnim vozilom, krećući se cestom Otok – Vrbanja. Ulaskom u Ulicu Rudina Jelac, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 42-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika u zemljani odvodni kanal, udarivši prethodno vozilom u stablo. U prometnoj nesreći putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Vrbanje teže je ozlijeđena, dok je vozačica lakše ozlijeđena.

Također u petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 18,25 sati, 64-godišnjak iz Štitara, upravljao je biciklom, krećući se nogostupom Ulice J. J. Strossmayera u Štitaru. Pri uključivanju na kolnik, izgubio je nadzor nad biciklom te pri padu u odvodni kanal lakše se ozlijedio.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,50 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača, zatečenog u nedjelju, 22. siječnja, oko 12,45 sati, u Vukovaru, u Ulici Matice Hrvatske. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, 4 vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 3 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.