Završen 21. Open Bošnjaci, pobjednik Zoran Jovanović

BOŠNJACI, Zoran Jovanović, član Šah kluba Liburnija iz Rijeke, pobjednik je ovogodišnjeg tradicionalnog, 21. po redu, Međunarodnog šah turnira Bošnjaci Open. Drugo mjesto na turniru osvojio je Ivan žaja, član Šah kluba Oroslavje, dok je treći bio Srđan Šale, član Šah kluba Tomislav Goran iz Svetog Ivana Žabno. Ovogodišnji turnir u Bošnjacima donio je apsolutnu premoć hrvatskih šahista tako da je prvi inozemni natjecatelj, Emir Dizdarević iz BiH, bio sedmi. Prvi slijedeći inozemni igrač plasirao se tak na 15 mjesto (Vladimir Lazor iz Srbije). Pobjedniku turnira kao i natjecateljima do deset mjesta osigurane su i prigodne novčane nagrade. Nagrade su osigurane i za najboljeg igrača i igračicu iz Vukovarsko-srijemske županije, najboljeg juniora i kadeta s područja županije kao i najboljeg igrača iz Šah kluba Bošnjaci koji je i organizator turnira.  Na ovogodišnjem turniru sudjelovao je 131 natjecatelj iz Hrvatske i inozemstva, a ukupni fond nagrada iznosio je 35.000 kuna.

„Iznimno smo zadovoljni kako je protekao turnir. Može se pohvaliti i velikim interesom za mečeve koji su tako i ove godine, putem interneta, praćeni u cijelom svijetu. Kako god mi smo odmah nakon podjele nagrada započeli pripreme za 22. Open Bošnjake koji će, vjerujemo, biti još masivniji, kvalitetniji i bolji“, rekla je direktorica turnira Biljana Golubičić.

Turnir u Bošnjacima igran je po švicarskom sustavu kroz devet kola. Igralo se 90 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Turnir će se registrirati kod FIDE kao i Hrvatskog šahovskog saveza.

PRESS 032