Zatvorena dječja igrališta, ograničen broj sudionika na pokopima

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, VUKOVAR, Sukladno preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Vukovaru i Vinkovcima, a s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade RH za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, na području Vinkovaca i Vukovara privremeno će se ograditi i zatvoriti sva dječja igralište i vanjski sportski tereni.

„Nekada se mjere čine rigorozne ali jedino takve daju rezultate u ovakvim izvanrednim situacijama. Morali smo zabraniti korištenje dječjih igrališta i vanjskih sportskih terena kako bi spriječili okupljanje više od 5 osoba i spriječili širenje virusa. Pozivam građane da situaciju shvate ozbiljno te se pridržavaju mjera koje je stožer donio“, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Igrališta u privremeno zatvorena i u Vukovaru što je potvrdio direktor vukovarske komunalne tvrtke Igor Štrangarević. Kazao je o kako su sukladno preporukama ograničili broj sudionika na pokopima.

„Izričito iz Odluke Županijskog stožera civilne zaštite smještaj pokojnika će se organizirati u prostoru, bez nazočnosti drugih osoba. Sat vremena prije obreda pokopa u mrtvačnici je dozvoljena nazočnost samo najuže rodbine, u isto vrijeme do pet osoba. Nakon završetka ukopa prostor mrtvačnice će se dezinficirati od strane ovlaštenih osoba. Ukopi će se održavati u razmacima od najmanje dva sata, a za zadržavanje na vanjskim prostorima vrijedi odluka o mjerama društvenih okupljanja koje je izdao Nacionalni stožer civilne zaštite“, rekao je Štrangarević. Očekuje se kako će identične ili slične mjere biti donesene i u ostalom dijelu Vukovarsko – srijemske županije.