Tijekom vikenda zabilježeno 7 prometnih nesreća, zatečeno 18 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom (Vinkovci-3, Vukovar, Strošinci, Cerna i Županja) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Ta nesreća dogodila se u nedjelju, 14. siječnja oko 13,50 sati, na državnoj cesti DC-55 u  Gradištu kada 24-godišnji vozač osobnog automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa (zaustavljena vozila na kolniku) uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 72-godišnji vozač. Nakon udara, vozilo 72-godišnjaka odbačeno je unaprijed i udara u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka koje se nalazio zaustavljen i propuštao vozila iz suprotnog smjera radi skretanja ulijevo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 72-godišnji vozač i 73-godišnji putnik u njegovu automobilu.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 18 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,94 g/kg zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je 12. siječnja u 23,10 sati u Strošincima prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila. Stacionarne kamere zabilježile su 5 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske postaje Otok zaprimili su ukupno sedam prijava oštećenja osobnih automobila u Privlaci. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je automobile oštetio  25-godišnjak iz Ivankova. Istraživanjem je utvrđeno kako je 28. prosinca u Čolićevoj ulici u Privlaci nepoznatim predmetom izgrebao poklopce motora sedam osobnih automobila parkiranih na kolnim prilazima obiteljskih kuća. Vlasnicima osobnih automobila pričinjena je materijalna šteta procijenjena na iznos od nekoliko tisuća eura ukupno. Protiv 25-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.