Zašto Borovo naselje nije okićeno za Božić???

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tijekom proteklih dana portal Press032 dobio je više pritužbi od strane građana Vukovara koji se žale kako vukovarska gradska četvrt Borovo naselje nije uopće okićena povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. I zaista je tako jer nigdje u Borovu naselju se ne mogu vidjeti ukrasi koje je postavio Grad Vukovar. U isto vrijeme središte Vukovara je i ove godine lijepo i bogato okićeno, a posebno svijetli središnji gradski trg kod zgrade gradske uprave i Radničkog doma.

Podsjećamo kako je i ranijih godina središte Vukovara, što je razumljivo, bilo bogato ukrašeno raznim ukrasima ali i da nije bilo zaboravljeno niti Borovo naselje. Ukrasi u Borovu naselju su postavljani najviše po rasvjetnim stupovima u Ulici Blage Zadre i Ulici Hrvatskog zrakoplovstva. Ove godine nema tih ukrasa.

„Zar je moguće da u Borovu naselju nema niti jednoga božićnog i novogodišnjeg ukrasa? Prošlih godina su postavljali svjetleće ukrase na rasvjetne stupove, a ove godine nema niti jednoga. Zar nama nije Božić?“, jedna je od poruka građana Vukovara.

Slične su i ostale koje prozivaju gradske vlasti da su morale napraviti nešto po tom pitanju. Pitanja upućuju i gradskim vijećnicima, pročelnicima i drugima navodeći da su se morali više boriti za svoje sugrađane te da svi moraju imati isti status.

„I mi plaćamo komunalnu naknadu i sve moguće račune i poreze. Zar se nisu mogli barem oni stari ukrasi iskoristiti i postaviti po Borovu naselju? Pa u ovom dijelu grada živi 7-8 tisuća stanovnika. Jesmo li mi onda manje vrijedni ili je nešto drugo u pitanju?“, pita se jedna od čitateljica portala Press032.

Kako je Božić prošao, a do Nove godine ostalo je samo još nekoliko dana, teško je očekivati da će se po ovom pitanju nešto promijeniti. I po društvenim mrežama je već bilo takvih upita od strane građana ali za sada bez odgovora. Međutim, nadamo se kako se ubuduće ovakve situacije neće ponavljati.  A razlika je zaista velika što se vidi i po fotografijama uz ovaj tekst. Naslovna fotografija je Ulica Blage Zadre u Borovo naselju. Poslije nje ide fotofgrafija Ulice Hrvatskog zrakoplovstva iz istoga dijela grada, a na kraju je fotografija okićenoga i ukrašenoga središta Vukovara.