Započinju radovi na energetskoj obnovi Ekonomske škole Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovarskoj gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Penava i zastupnik zajednice ponuditelja Vodotoranj d.o.o. i HM Patria potpisali su ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Ekonomske škole Vukovar. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna od čega je 70 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima EU dok će preostali dio sredstava osigurati Grad Vukovar. Govoreći o objektu Penava je rekao kako je zgrada u kojoj je smještena Ekonomska škola u katastrofalnom stanju te da će izvedeni radovi rezultirati njenim boljim izgledom ali i većom energetskom učinkovitosti. Očekuje se i značajno smanjenje troškova za grijanje.

„Ovim je zahvatom planirana kompletna rekonstrukcija krova, zamjena vanjske stolarije, ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i stropa prema tavanu, izgradnja kotlovnice na obnovljive izvore energije, odnosno pelete, kao zamjena za postojeće na lož ulje. Planirana je i zamjena unutarnje rasvjete modernom LED rasvjetom i ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode. Bit će osigurani i klimatizacijski uređaji za uredske prostore“, rekao je Penava.

Kako je rekao Bosanac tvrtka s radovima započinje već ovoga tjedna dok rok za dovršetak radova iznosi 7 mjeseci. Ekonomsku školu pohađa 264 učenika u 24 odjeljenja i ima 70 zaposlenika.