Radovi na dogradnji i izgradnji mirkovačke škole Nikole Tesle idu dobrom dinamikom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Do početka iduće školske godine oko 220 učenika Osnovne škole Nikole Tesle u vinkovačkoj gradskoj četvrti Mirkovci trebalo bi sjesti u nove školske klupe dograđene i novoizrađene škole. A kako bi se to doista i dogodilo i radovi na vrijeme bili i okončani, školu je u četvrtak obišao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izrazivši zadovoljstvo dinamikom samih radova.

“Bitno je da smo i u ovoj godini osigurali sredstva u gradskom proračunu u iznosu od četiri milijuna kuna kkao bi se radovi mogli izvoditi”, kazao je gradonačelnik Bosančić dodajući kako će škola Nikole Tesle kada radovi budu gotovi biti jedna od najmodernijih vinkovačkih osnovnih škola.

Također je procjenio kako će radovi na školi u konačnici koštati oko 27 milijuna kuna od kojih je do sada uloženo više od 10 milijuna kuna, sve sredstva gradskog proračuna.

Školu Nikole Tesle učenici danas pohađaju u čat tri smjene, upravo zbog neadekvatnih prostornih uvjeta sadašnje školske zgrade. Po riječima ravnateljice Vesne Batković ovoj školskoj godini mirkovačku školu pohađa 227 učenika od kojih je 63 u odjeljenima na srpskoj jeziku i pismu.

“Nadamo da ćemo slijedeće školske godine preseliti u nove prostorije. Dobit ćemo specijalizirane učionice za svaki pojedini predmet, novu opremu i nadamo se rad u jednoj smjeni te bi trebali postati prva škola u Vinkovcima u jednosmjenskom radu”, kazala je ravnateljica Batković.