Započinje provedba projekta “Produženim boravkom do boljeg uspjeha”

Foto: Pixabay/StockSnap

VUKOVAR, Iz vukovarske udruge Mirovna grupa mladih Dunav (MGMD) najavili su početak provedbe projekta “Produženim boravkom do boljeg uspjeha”, a kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Osnovni cilj projekta je pružiti podršku razvoju osnovnoškolskoj djeci kroz sustavnu pomoć u usvajanju školskih sadržaja, kreativnom izričaju, integraciji, stvaranju radnih navika kroz svakodnevni rad produženog boravka. U produženom boravku djeci će biti pružena podrška pri usvajanju gradiva, pisanju zadaće, a osim toga planirane su i edukativne i kretivne radionice kako bi se preveniralo međuvršnjačko nasilje, promicala tolerancija i povećala razina socijalizacije među djecom”, poručuju iz ove udruge.
Napominju kako će kreativno-edukativni program obuhvatiti učenje kroz igru, jezične radionice, radionice programiranja, digitalnog crtanja, prikazivanje edukativnih filmova, pisanje eseja, fotografija, rad u vegas pro programu, rad u glazbenom studiju te mnoge druge aktivnosti.

“Istovremeno, ovim projektom želimo pružiti sustavnu podršku i zaposlenim roditeljima kako bi uskladili obiteljski život i plaćeni rad. U projekt se mogu uključiti učenici od 2.do 5. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara”, navode u priopćenju za javnost dodajući kako su prijave moguće na e-mail adresu ypgd@ypgd.org, telefonski na 032/414-633 ili osobnim dolaskom roditleja na adresu udruge Voćarska 17 Vukovar, radnim danima od 10 do 14 sati.