Započinje isplata božićnica vukovarskim umirovljenicima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Umirovljenici s područja Grada Vukovara, čija mirovina na prelazi 2.500 kuna, od danas u Fina-i mogu podići ovogodišnje božićnice koje su im osigurane iz gradskoga proračuna. Božićnice će dobiti i korisnici prava na naknadu troškova stanovanja.

„Na području grada imamo registrirano 7.557 umirovljenika od čega njih 5.225 ostvaruje pravo na ovu jednokratnu novčanu naknadu. U gradskom proračunu za tu namjenu osigurali smo 900.000 kuna“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Umirovljenici su podijeljeni po visini mirovina pa će tako najviša božićnica, koja će iznositi 2560 kuna, biti isplaćena za mirovine do 1.000 kuna. Najniže božićnice, po 100 kuna, biti će isplaćene umirovljenicima koji mjesečno primaju od 2.000 do 2.500 kuna. Isplata božićnica trajat će do 31. siječnja 2017. godine. Prilikom isplate umirovljenici sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine. Na ime božićnica korisnicima prava na naknadu troškova stanovanja u gradskom proračunu osigurano je 70.000 kuna. To pravo na području grada moći će iskoristiti 280 korisnika kojima će biti isplaćeno po 250 kuna. Isplata božićnica njima započinje 19. prosinca i odvijat će se do 31. siječnja iduće godine. Govoreći o izdvajanjima za socijalna davanja u Vukovaru gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović istaknula je kako grad Vukovar godišnje za tu namjenu izdvaja oko 10,3 milijuna kuna. Istaknula je i kako Grad Vukovar na ime troškova prava na naknadu troškova stanovanja korisnicima isplaćuje iznose koji su maksimalni po zakonu.