Započeo program obilježavanja promocije 167 polaznika Hrvatskog vojnog učilišta

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovaru se u petak i subotu održava program obilježavanja Svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) dr. Franjo Tuđman, a središnji program najavljen je za subotu kada će u vukovarskoj vojarni biti promovirano 167 polaznika svih razina HVU-a.

Program je započeo polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju i mjestu masovne grobnice na Ovčari te svetom misom u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova nakon koje su polaznicu HVU-a u mimohodu prošli gradskim ulicama do Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav gdje je položen vijenac i zapaljena svijeća u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.

Na parkiralištu kod hotela Dunav održana je i izložba naoružanja dok je poslijepodne najavljen prikaz vještina Počasno zaštitne bojne te nastup zrakoplovne postrojbe “Krila oluje”.

Središnji dio Svečane promocije održat će se u subotu u vukovarskoj vojarni, a najavljena je nazočnost predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova i drugih uzvanika.