Započeo biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik

VUKOVAR, S mjesta masovne grobnice na Ovčari jutros je započeo 7. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik koji se održava u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje. Ultramaraton je podijeljen na sedam etapa, a cilj je 5. kolovoza u Dubrovniku.

„Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja, Dan pobjede i 25.-tu obljetnicu osnivanja 108.brigade ZNG-a te smo neizmjerno ponosni što je naš trud prepoznala i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja je visoki pokrovitelj ultramaratona“, rekao je predsjednik Udruge „Slavonsko Brodski Biciklist“ Siniša Sufundžić koja je i organizator ultramaratona.

Kazao je i kako će u ultramaratonu sudjelovati 14 stalnih biciklista kojima će se pridruživati biciklisti iz lokalnih biciklističkih klubova. Tijekom utrke maratonci će prolaziti kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu gdje će zapaliti svijeće u spomen na poginule i nestale branitelje.

IVAN MATIĆ