Započeo besplatni tenis kamp u Vukovaru za djecu od 8 do 15 godina

Foto: Ivana Čabraja

VUKOVAR, Na teniskim terenima u vukovarskoj četvrti Borovo naselje započelo je održavanje trećega po redu teniskog kampa za djecu. Organizator kampa je švedska udruga Grow u suradnji sa Tenis klubom Borovo, Zakladom Marin Čilić i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Kamp je u svom trećem izdanju zabilježio rekordan broj prijava djece pa ih tako sudjeluje čak 70, uzrasta između 8 i 14 godina. Iskusni teniski treneri Josipa Bek, Pero Cvitković, Miljana Božić Šljukić, Denis i Dino Ilečić i Lisa Skeppstedt učit će djecu osnovama tenisa, odnosno, kako servirati, igrati forehand i backhand…

“S obzirom na svoju prošlost i na to da će zauvijek biti moj rodni grad, Vukovarima posebno značenje za mene. Sport i tenis donijeli su mi toliko toga lijepog u životu tako da sam oduvijek imao želju pomoći djeci Vukovara upravo kroz sport. Ovo je treća godina da organiziramo kamp i jako sam sretan što se ove godine prijavio rekordni broj djece, njih čak 70!“. Želio bih se zahvaliti i suradnicima na ovom projektu – Zakladi Marin Čilić, Teniskom klubu Borovo i Vukovarskim leptirićima. Iznimno sam sretan što ćemo zajedno pružiti priliku djeci da kroz ova četiri dana unaprijede svoje motoričke vještine, a sve to kroz smijeh, fair play i druženje s novim i starim prijateljima“, rekao je voditelj organizacije Grow Dino Ilečić koji je i inicijator besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru,  a rođeni je Vukovarčanin koji je za vrijeme rata morao emigrirati sa svojom obitelji u Švedsku.

Zaklada Marin Čilić, našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića, donirala je kampu teniske mreže, rekete i loptice te tako podržala ovu sjajnu inicijativu u Vukovaru dok će brojni korisnici Vukovarskih leptirića, djeca s poteškoćama u razvoju, imati priliku kroz sport i igru stjeći nove vještine i prijatelje.

Sport je jedan od ključnih faktora u zdravom razvoju djece, a jedan od ciljevaovog besplatnog teniskog kampa je približiti sportdjeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. Djeca će kroz četiri dana prorađivati razne teniske i team building vježbe, a kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, sport je najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada.