Dječje papučice “bebičice” prave se u Gradištu

Foto: Višnja Ivanšić

GRADIŠTE, Njihov službeni naziv su „bebičice“, proizvode se u Gradištu, selu nedaleko od Županje, a danas ih ima po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. Radi se o papučicama za bebe koje proizvodi Višnja Ivanšić (33), inače primalja u vinkovačkoj bolnici i majka troje djece. Kaže kako je s izradom „bebičica“ započela prošloga ljeta dok je bila na porodiljskom dopustu.

„Trebali smo na put pa sam kroz razgovor s prijateljicom došla do ideje da sašijem papučice. Napravila sam par komada, zatim kupila prve tkane marame koje se koriste za nošenje beba. Papučice su se svidjele prijateljicama pa sam u početku iz izrađivala kao darove“, kaže Ivanšić.

Majke su ubrzo prepoznale papučice kao proizvod kojega nije bilo u Hrvatskoj pa su počele stizati i prve narudžbe. Ivanšić „bebičice“ pravi od tkanih marama i dizajnerskih platna te 100 posto baby friendly materijala. U unutrašnjost, po želji, stavlja pamučni velur radi mekoće i udobnosti.

„Još nisam napravila dva ista para pa je svaki par papučica unikatan. „Bebičice“ su super pokloni za rođendane, babinje, krštenja i slične prigode. Mame su zadovoljne što mi je jako važno. Djeci su udobne, ne izuvaju se i ne kližu, a i nogice se ne znoje. Savršene su umjesto čarapice od djece novorođenačke dobi pa do starijih“, kaže Ivanšić koja je po povratku na posao otvorila i domaću radinost.

Trenutno radi samo po narudžbi te dodaje kako sa svakim parom nastoji da ih usavrši i budu što bolje. Za sada ima 3 vrste papučica, a za izradu jednoga para treba joj oko sva i pol sata. Za budućnost ima velike planove s „bebičicama“ što će,kako je rekla, prije svega ovisiti o količini narudžbi. Njihova cijena, ovisno o materijalima i dodacima, kreće se oko 100 kuna po paru, a mogu se naručiti preko Facebook i Instagram stranice „bebičice“.