Započela provedba projekta “Vinkovci za plivanje” 2016.

VINKOVCI-Na Vinkovačkom dvoranskom plivalištu „Lenije“ u srijedu je predstavljen program ”Vinkovci za plivanje” 2016. koji je namjenjen učenicima drugih razreda gradskih osnovnih škola, a riječ o oko 400 mališana koji trebaju proći kroz obuku plivanja.

“Drago nam je da je ovaj program započeo s provedbom na našim bazenima i da će veliki broj djece proći kroz program. Oni koji ne znaju plivati naučit će, a oni koji znaju usavršit će dosadašnje znanje. Ujedno, ovakvim programom odgajamo najmlađe stanovnike našega grada da steknu naviku dolaska na bazene, a da se ne govori o značaju koje plivanje ima za njihov tjelesni razvoj”, kazao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Direktor “Periske d.o.o.” koja upravlja dvoranskim plivalištem “Lenije” Željko Ilić, zahvalio je Gradu Vinkovcima što je osigurao sredstva za provedbu projekta  tako da je svim polaznicima projekta omogućeno sudjelovanje bez naknade.

Sam program sadrži 16 školskih sati obuke plivanja, a provodi se kroz 8 organiziranih dolazaka i to prema prema plivačkom programu Vinkovačkog plivačkog kluba „Plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina“.

ĐURO KARALIĆ