Započela provedba projekta „Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s invaliditetom „VUKA“ Vukovar i s Gradom Vukovarom započela je s provedbom projekta „Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“.

Projekt se provodi od 3. lipnja 2020. do 3. lipnja 2022. godine, izvjestili su iz Udruge “Golubica” dodajući kako je ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85% ( 1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% ( 298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava državnog proračuna.

Provedbom ovog projekta djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije bit će osigurani društveno – kulturni sadržaji koji im trenutno nisu dostupni, a koji će doprinijet njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti, navodi se.

Dodaje se kako će aktivnosti centra obuhvatiti elemente terapije pokreta i plesa, glazboterapije te art terapije. Uz to, aktivnosti će uključivati i socijalizacijsku komponentu s ciljem socijalnog uključivanja svih korisnika kao punopravnih članova društvene zajednice općenito. Uspostava Društvenog centra IN direktno će doprinijeti inkluziji i povećanju kvalitete života korisnika. Djeci i mlađoj populaciji osigurat će preduvjete za lakšu integraciju, a starijim OSI pomoći u razvoju osjećaja pripadnosti zajednici te osigurati zdravo i aktivno starenje.