Započela manifestacija Čekam te na vukovarskom Korzu

VUKOVAR, U okviru „Ljeta u Vukovaru“, a u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice Grada Vukovara, svake subote od 19 do 22 sata u središtu grada održavat će se manifestacija „Čekam te na vukovarskom Korzu“. Manifestacijom se želi oživjeti legenda o vukovarskom korzu te potaknuti građane i pozvati posjetitelje da prošeću pješačkom zonom, druže se te da se na štandovima upoznaju s lokalnom ponudom rukotvorina. Manifestacija je okupila veliki broj posjetitelja ali i obrtnika, ugostitelja, udruga, vinarija, OPG-ova, a posjetiteljima je omogućena i vožnja fijakerom. Inicijativu je putem Facebooka prošle godine pokrenuo Vukovarac Vanja Vidaković čijoj su se ideji ubrzo priključili i mnogi drugi.

„Drago mi je da smo i ove godine uspjeli. Ideja je uistinu puno i veseli me što svaki puta okupimo sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja. Vukovarski Korzo potrajati do kraja Ljeta u Vukovaru, a u planu je potencijalna organizacija vukovarskog Korza i u vrijeme Adventa“, rekao je Vidaković dodajući kako planira na sličan način oživjeti i korzo u gradskoj četvrti Borovo naselje

Dodaje kako bi korzo trebao biti mjesto gdje će prošetati obitelji, zabaviti se, družiti i zajedno graditi priču o ovoj zanimljivoj tradiciji Vukovara. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić je naglasila kako je ovo sadržaj koji je zasigurno oživio turističku scenu grada na Dunavu. I turisti koji su se zatekli u Vukovaru imali su priliku prošetati Korzom, razgledati štandove izlagača i uživati.

IVAN MATIĆ