Žalac: U protekle dvije godine Vlada u VSŽ i Vinkovce uložila gotovo dvije milijarde kuna

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

VINKOVCI, Uz poruke kako je HDZ bio i ostao stožerna stranka hrvatskog naroda koja ima odgovore i na sadašnje probleme koji muče hrvatske građane, u Vinkovcima je obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a za bivšu općinu Vinkovci. Sudionici su se prisjetili 16. prosinca 1989. godine kada je u Vinkovcima, nakon Osijeka, održana druga javna osnivačka skupština stranke u Hrvatskoj.

“Bio je to drugi ogranak HDZ-a osnovan u Republici Hrvatskoj i vrlo je važno istaknuti sve ono što je HDZ napravio u Vinkovcima u proteklim godinama. Svakako treba naglasiti kako je politikom Vlade omogućeno u protekle dvije godine ulaganje u Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce gotovo dvije milijarde kuna”, kazala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU i članica Predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac.

Po riječima predsjednika vinkovačkog HDZ-a, saborskog zastupnika Mladena Karlića danas je Vinkovcima potrebno jako gospodarstvo, otvaranje novih radnih mjesta i ulaganja i to je nova zadaća koja se našla pred strankom u gradu na Bosutu.

“Trenutačno je u našemu gradu aktivno čak davdesetak gradilišta, a sa proljećem njihov broj će se još više povećati i to u svim dijelovima grada. U narednih dvije godine u brojne projekte koji bi trebali potaknuti razvoj Vinkovaca planiramo uložiti između 400 i 500 milijuna kuna”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako, ako se tomu pribroji i pruga do Vukovara to je milijardu kuna investicija.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako je vinkovački HDZ od svojih početaka bio snažan i jak.

“Devedestih godina je bilo teško, ali smo uspjeli. Ne smunjam da ćemo uspjeti i danas izaći iz poteškoča koje nas muče. Na nama je da pripremamo novu generaciju da se bori, ne puškom kao što smo mi to morali učiniti, nego znanjem i novim vještinama”, kazao je Galić.

Po riječima predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražena Milinkovića otvaranje novih radnih mjesta jedino može zaustaviti odlazak mladih s ovih prostora.