Žalac: U projektu Slavonija do sada ugovoreno oko 550 milijuna kuna

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi s predstavnicima regionalne vlasti i razvojne agencije razgovarala o provedbi planiranih projekata i planovima za daljnje financiranje projekata sredstvima iz fondova Europske unije.

“Govorili smo Projektu Slavonija kao ključnom razvojnom segmentu u ovoj financijskoj perspektivi. Trenutačno smo na tri posto ugovorenosti. Neki projekti su u postupku evaluacije, preko 550 milijuna kuna je već ugovoreno, a realizacija slijedi”, kazala je Žalac nakon razgovora s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i direktorom Županijske razvojne agencije Hrast Ilijom Cotom.

Najavila je i kako Županijska razvojna agrencija Hrast ide u restrukturiranje iz trgovačkog društva u javnu ustanovu poručivši kako je namjera Vlade da se sve regionalne razvojne agencije restruktuiraju iz trgovačkih društava u javne ustanove s ciljem do 2020. godine stvaranja preduvjeta za decentralizirano upravljaje EU sredstvima.

“Imamo puno projekata i želimo ih sve realizirati. Konačno smo dobili ministricu i Vladu koja sluša što im Slavonija želi poručiti i koji su interesi nas Slavonaca”, kazao je župan Božo Galić

Po riječima direktora Županijske razvojne agencije Hrast Ilije Cote Hrast priprema niz projekta u okiru projekta Slavonija, Baranja i Srijem navevši kako će prvi u realizaciju strateški projekti koji se tiču županijske Poduzetničke zone Vuka, izgradnje Agtotehnološkog centra u Cerni, navodnjavanja polja Sopot i Blato a koji su ukupne vrijednosti veće od 350 milijuna kuna