Zahvaljujući Gradu, vinkovačka bolnica bogatija za dva porođajna kreveta

Foto: Grad Vinkovci

Gradske vlasti Vinkovaca kupile su za potrebe rodilišta Opće županijske bolnice Vinkovci dva porođajna kreveta, vrijedna ukupno 200.000 kuna.

„Ovo je odjel bolnice koji bi nam sigurno trebao biti najdraži jer iz njega kreće sve. Uvijek se trudimo kada pomažemo bolnici da bude usko povezano s djecom, a u ovoj situaciji je to definitivno. Imamo dva kreveta koja će sigurno olakšati majkama one trenutke tijekom samoga poroda. Uskoro će ići još jedna donacija s još jednim krevetom kako bi kompletno sve uredili. Kroz 2023. godinu ostat ćemo s bolnicom u svim onim segmentima kako je to bilo i do sada te ćemo gledati da kroz godinu, ukoliko budemo mogli, dodatno povećamo izdatke za djecu i svima onima kojima trebamo pomoći”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je danas obišao rodilište.

Ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić kazao je kako je vinkovačka bolnica izvrsno opremljena, te je Grad Vinkovci, iako je vlasnik bolnice Županija, bio uvijek tu kada je trebalo te je pomagao bolnicu nabvakom potrebnih medicinskih uređaja. Želja je bolničke uprave još nabavka uređaja za magnetnu rezonancu.