Za vukovarske dječje vrtiće osigurano 35 ovlaživača zraka

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar doniralo je Dječjim vrtićima Vukovar 1 i Vukovar 2 ukupno 35 ovlaživača zraka. Ravnatelj Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar, Vlatko Glavaš čija je ideja bila nabavka ovlaživača zraka, pojasnio je kako suh zrak često predstavlja problem tijekom zimskih mjeseci i sezone grijanja te da sluznice, koje služe za prevenciju bolesti i zadržavanje mikroba, se isušuju. Prema njegovim riječima ovlaživači zraka uvelike pomažu vratiti ravnotežu organizmu i održavaju zdravlje.

„Cilj ovoga Društva je skrb o ljudskome zdravlju. Ovi ovlaživači zraka omogućit će dovoljnu količinu vlažnosti u zraku, ali i suzbiti viruse kako bi djeca što kvalitetnije  i zdravije provodila vrijeme u zatvorenim prostorima, posebno u ovo vrijeme kada se koristi i centralno grijanje i kada razina vlage u prostorima može pasti na samo 15 posto. Ideja je se rodila u proljeće i u vrijeme prvoga vala pandemije koronavirusa“, rekao je Glavaš.

Najavio je i kako je u pripremi i donacija za 50 obitelji koje su u potrebi, a kojima su potrebne peći i ogrjev. Za 50 obitelji osigurano je po 3 metra drva, a do sada su podijelili i 12 peći na drva onima kojima su one potrebne.

„I ova donacija pokazala je skrb Grada Vukovara i Crvenoga križa Vukovar o najmlađim sugrađanima. Ona nam pokazuje uistinu veliku empatiju te da osluškuju što nam treba i u tome pravcu i djeluju“, rekla je ravnateljica Dječjega vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić.

Istaknula je i kako se u vrtiću pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera u sklopu kojih roditelji, pri dolasku u vrtić, obvezno nose maske i dezinficiraju ruke. 

„Donacija je bila prijeko potrebna jer djeca često obolijevaju od viroza i prehlada, a posebno je ova donacija važna u ovo vrijeme koronavirusa. Moramo činiti sve da bismo spriječili moguće bolesti i omogućili djeci što bezbrižniji boravak u vrtićima“, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.