Za Slavonski sokak štandove izradili učenici Drvodjelsko-tehničke škole iz Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Značajan doprinos 53. Vinkovačkim jesenima, koje su na pragu (započinju u petak tradicionalnim Folklornim večerima), dali su učenici Drvodjelsko-tehničke škole Vinkovci koji su vlastitim rukama izradili 35 unikatnih štandova za Slavonski sokak, a koristit će se u gradu i za druge prigode tijekom godine.

“Moram reći da smo ponosni na učenike ove škole, jer oni su svojim rukama, uz pomoć svojih mentora, vrijedno radili i izradili ove štandove. Od ovoga posla korist je obostrana, učenici imaju priliku vježbati i učiti raditi na konkretnom projektu, a nama ostaju ovi kvalitetno odrađeni, funkcionalni štandovi koji će se, nadam se, svidjeti svim posjetiteljima. Na ovaj način svi imaju priliku vidjeti i umijeće učenika, odnosno koliko su oni spremni za tržište rada kada završe školu”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je u pratnji suradnika obišao Slavonski sokak kako bi se uvjerio u tijek radova.

Ravnatelj Drvodjelsko-tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac ocjenio je kako je izrada štandova, osim koristi koje će imati Grad, od velikog značaja i za samu školu u smislu promocije svega onoga što se izučava u toj obrazovnoj ustanovi.

“Ovaj projekt traje tri mjeseca, a velikim trudom i zalaganjem naših djelatnika i učenika, uspjeli smo sve privesti kraju u zadanim rokovima. Osim u radionicama, posao smo obavljali čak i u hodnicima škole, nije bilo lako, ljetne vrućine također nisu pomogle, ali sve je odrađano na vrijeme”, kazao je Jovanovac.

A kako sve skupa izgleda posjetitelji će imati prigodu vidjeti već u petak kada se i otvara Slavonski sokak i koji će od tada pa u narednih desetak dana biti jedno od glavnih središta 53. Vinkovačkih jeseni.