Za sada bez kupanja na Vukovarskoj adi, gradske vlasti najavljuju pronalazak rješenja

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Zbog pogoršanja epidemiološke situacije program Ljeto u Vukovaru Grad Vukovar odgodio je sve planove organiziranja programa. Sukladno tome za sada neće biti organiziran niti prijevoz izletnika čamcima na Vukovarsku adu s čime je se prijašnjih godina bavila Športsko ribolovna udruga ,,Dunav’’. Predsjednik ŠRU Dunav Alen Bainrauch rekao je kako s obzirom na trenutnu situaciju obuhvaćenu pandemijom Covid-19 udruga ne može organizacijski ispoštovati preporuke mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a sve u cilju zaštite zdravlja građana i izletnika.

„Nažalost, Udruga Dunav je donijela odluku da se neće javiti na raspisani natječaj zbog svoje vlastite procjene i straha od epidemije korona virusa. Međutim, Grad Vukovar ne odustaje od namjere da organizira Ljeto na adi i ulažemo maksimalne mogućnosti kako bi Vukovarci mogli tijekom ljeta na svoje omiljeno izletište“, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Najavila je i kako će čim budu nešto riješili o tome izvijestiti građane, a onda i ubrzano krenuti u organizaciju prijevoza građana preko Dunava. Napominje i kako je vodostaj Dunava trenutno visok tako da svakako kupanja i uživanja na adi ne bi bilo još nekih dva tjedna, odnosni dok vodostaj ne padne.