Vukovarskom Vodovodu isporučeno novo vozilo za snimanje i kontrolu cjevovoda otpadnih voda

Foto: Vodovod Grada Vukovara

VUKOVAR, Iz Vodovoda Grada Vukovara izvijestili su kako su s obzirom na starost vozila za kontrolu i snimanje sustava odvodnje proveli postupak javne nabave za nabavku vozila sa kamerom za snimanje i kontrolu sustava odvodnje.

“Ovim vozilo zamijeniti će se postojeće vozilo koje je zbog učestalih kvarova i starosti veliki dio vremena bilo izvan pogona. Novim vozilom predviđeno je redovito i detaljno snimati cjelokupni sustav odvodnje a posebno problematične točke sustava i time uslugu javne odvodnje podignuti na višu razinu. Vozilo je odmah nakon isporuke započelo sa dnevnim aktivnostima a moderan sustav i oprema sa kojom je opremljeno svrstavaju ga među najmodernije sustave snimanja”, rekao je direktor vukovarskog Vodovoda Dario Tišov.

Osim visoko tehnološke opremljenosti, dio vozila čini i opremljeni ured kako bi operatori redovne dnevne zadatke izvršavali brže i efikasnije. Vrijednost nabave novog vozila sa kamerom iznosi gotovo 145.000 eura, bez PDV-a. Glavni zadatak vozila je osim kontrole i provjere kritičnih točaka sustava snimiti cjelokupni sustav odvodnje zajedno sa priključcima što će imati veliki utjecaj na daljnji rad i razvoj sustava odvodnje otpadnih voda na području kojim upravljamo.

“Osim vozila za kontrolu i snimanje sustava odvodnje nastojimo ulagati u cjelokupni vozni park, strojeve i opremu a sve sa ciljem bržih i efikasnijih intervencija i modernizacije društva kako bi zadržali korak sa tehnološkim napretkom”, istakao je Tišov.  

Dodaje i kako realizacija svih projekata koje društvo provodi ne bi bila moguća bez zaposlenika Vodovoda grada Vukovara koji uz redovne poslove na procesu proizvodnje vode te održavanja sustava vodoopskrbe i odvodnje kroz organizirane projektne timove provode realizaciju svih projekata. Također realizacija ne bi bila moguća bez suradnje s gradom Vukovarom koji podržava i potiče rast i razvoj društva s ciljem napretka a time i kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima.