Vukovarsko-srijemski novinari pohodili Advent u Zagrebu

Foto: Đuro Karalić

Desetak novinara s područja Vukovarsko-srijemske županije boravilo je proteklog vikenda u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) te županije, na svojevrsnom novinarskom “team buildingu”.

Kao jedna od specifičnosti toga zanimljivog putovanja bila je odluka da se na putovanje put glavnog hrvatskgo grada krene, ne uobičajeno autobusom, nego vlakom što se pokazalo dobrim odabirom jer se putovanje na taj način pretvorilo u lijepo međusobno druženje.

Tijekom boravka u Zagrebu, koji je protekao u obilascima zagrebačkih znamenitosti kao i brojnih priredbi u sklopu Adventa u Zagrebu, vukovarsko-srijemski novinari sastali su se u Novinarskom domu i s predsjednikom HND-a Sašom Lekovićem s kojim su razgovarali o brojnim temama s kojima se suočavaju hrvatski novinari i općenito hrvatsko novinarstvo.

Ukazano je i na potrebu “spuštanja” najnovijih aktivnosti i djelovanja HND-a na lokalnu razinu kako bi se što veći broj novinara uključio u aktivnosti strukovne organizacije te bio bolje informiran o mogućnostima rješavanja problema na koje novinari nailaze u svome radu.