Vukovarsko Gradsko vijeće usvojilo proračun za 2022. “težak” gotovo pola milijarde kuna, oporbeni amandmani odbijeni

Foto: Miroslav Šlafhauzer

VUKOVAR, Vukovarsko Gradsko vijeće u utorak je većinom glasova prihvatilo proračun za 2022. godinu, vrijedan gotovo pola milijarde kuna, dok su glasovima vladajućih odbijeni amandmani HDZ-a i HNS-ova vijećnika Nenada Bučka.

“Nažalost, naši amandmani nisu prihvaćeni, a sjednica je pokazala svu licemjernost vladajućih. Mišljenja smo da bi ta mjera pomogla ostanku ljudi u Vukovaru. Također smo u vremenu kada poskupljuju režije i sve drugo pa smo mislili i na ovaj način pomoći sugrađanima”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Nikola Mažar i dodao kako je ulaganje u demografske mjere bilo obećanje svih političkih stranaka u predizbornoj kampanji tijekom svibanjskih izbora.

“Ono što je zanimljivo, kroz proračun za iduću godinu vidjeli smo i kolika su velika ulaganja države u razvoj Vukovara. Riječ je o desetcima milijuna kuna koje Vlada ulaže u Vukovar” rekao je Mažar i ocijenio da gradonačelnik Penava i predsjednik Gradskog vijeća Sabo vode isključivo računa  o interesima vladajuće koalicije, a ne građana Vukovara.

Vijećnik HNS-a Nenad Bučko, koji je amandmanom predložio osiguranje milijun kuna za financiranje izvannastavnih aktivnosti za oko 2000 vukovarske djece, zahvalio je oporbenim vijećnicima što su poduprli njegov amandman.

“Podršku je pružilo svih devet vijećnika oporbe i nedostajala je deseta ruka, predsjednika Gradskog vijeća Željka Sabe, ali je njegova podrška izostala iako se u vrijeme predizborne kampanje i te kako zalagao za sufinanciranje aktivnosti za najmlađe”, kratko je rekao Bučko.

Na kraju je većinom glasova prihvaćen proračun Grada Vukovara za 2022. godinu od 498,2 milijuna kuna.