Vukovarski Vodovod pokrenuo projekt “Budi majstor u Vodovodu”

Foto: Vodovod grada Vukovara

VUKOVAR, Vodovod Grada Vukovara godinama unazad poznat je kao društveno odgovorna tvrtka koja se na razne načine uključuje u manifestacije i druge projekte na području Vukovara ali i šire. Sada su otišli korak dalje te su pokrenuli projekt pod nazivom „Budi majstor u Vodovodu“.

Direktor vukovarskog Vodovoda Dario Tišov pojašnjava kako su još krajem 2022. godine osposobili djelatnike društva, koji su položili državne majstorske ispite, kako bi mogli biti mentori i kako bi Vodovod grada Vukovara mogao primiti učenike koji se obrazuju za zanimanje vodoinstalatera. Kaže kako bi koristi od provedbe toga projekta imali svi, počevši od učenika koji će stjeći znanje i vještine i dobiti posao, preko njihovih roditelja jer će im djeca dobivati stipendije te tako olakšati kučni proračun do samoga Vodovoda Grada Vukovara koji će dobiti potrebne majstore za rad.

„U suradnji sa gradom Vukovarom želimo provoditi mjere poticanja i osposobljavanja učenika za deficitarna zanimanja. Osim promocije zanimanja vodoinstalatera, glavni cilj ovog projekta je na mlade ljude prenijeti iskustvo, znanje i radne navike i time ih pripremiti za buduće poslovne i životne izazove. Smatramo kako je ovo hvale vrijedna inicijativa“, rekao je Tišov.

Dodaje kako kroz projekt planiraju primiti određeni broj učenika sa kojima bi sklopili ugovore o obavljanju prakse kao i ugovor o stipendiranju. Najbolji među njima će dobiti priliku i stalnog zaposlenja u vukovarskom Vodovodu nakon završetka srednje škole i stečenog zvanja vodoinstalater.

Prema riječima Tišova osim onoga najbitnijeg, a to je znanje i vještine koje će učenici steći obavljanjem prakse u Vodovodu, kroz ovaj projekt potpisati će se i ugovori o stipendiranju kojima će učenici biti nagrađeni za svoj trud i rad što će također pomoći obiteljima učenika pri financiranju izdataka tijekom školovanja.

„Tijekom posljednje četiri godine broj zaposlenih u Vodovodu grada Vukovara smanjen je za gotovo 22 posto. Cilj nam je zapošljavati stručne, mlade kadrove kojima će postojeći djelatnici prenijeti znanje kako bi generacije koje dolaze osposobili za održavanje vodno-komunalne infrastrukture“, istakao je Tišov.  

Više informacija o prijavi bit će dostupno na službenim stranicama Vodovoda – https://vgv.hr/