Oduzeto 566 grama marihuane

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

„U večernjim satima 6. lipnja u Vukovaru, policijski službenici su zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazila četvorica muškaraca. Putnik u automobilu, 20-godišnjak iz Vinkovaca, posjedovao je PVC vrećicu s ukupno 111 grama marihuane. Droga je oduzeta, a radi provođenja kriminalističkog istraživanja uhićeni su 20-godišnjak i još jedan putnik u automobilu, maloljetnik iz Vukovar“, stoji u izvješću policije.

Nakon toga, policijski službenici su 7. lipnja, temeljem ishođenih sudskih naloga, na dvije adrese u Vukovaru proveli pretrage doma i drugih prostorija koje koriste 18-godišnjak i 31-godišnjak, te pretragu automobila koji koristi 31-godišnjak. U pretragama je oduzeto ukupno 455 grama marihuane, 1,45 grama hašiša, sjemenke kanabisa i drugi predmeti kaznenog djela. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv trojice osumnjičenika, 18-, 20- i 31-godišnjaka, podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te su predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

U proteklih 48 sati na cestama Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je osam prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Cerna, granični prijelazi Županja i Principovac, Trpinja, Vinkovci, Markušica), dok su u dvije prometne nesreće ukupno tri osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci-2).

U kasnim večernjim satima 7. lipnja, vukovarsko-srijemska policija zatekla je dvoje alkoholiziranih vozača bicikla u nepropisnoj vožnji.

U 22,10 sati u Ulici B. Radičevića u Vukovaru, policijski službenici zatekli su 22-godišnjaka kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,81) bez reflektirajućeg prsluka i upaljenih svjetala, dok je u 22,40 sati u Vinkovcima 49-godišnjakinja pod utjecajem alkohola (3,09), krećući se biciklom na nogostupu Ulice M.P. Miškine i potom nastavila vožnju preko obilježenog pješačkog prijelaza, te prilikom skretanja ulijevo u Ulicu Krajiška izgubila nadzor nad biciklom, pala na nogostup i lakše se ozlijedila.