Vukovarski umirovljenici, s mirovinama ispod 500 eura, dobiti će uskrsnice od po 40 eura

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare potvrđeno je kako će Grad Vukovar i ove godine provesti mjeru „Grad koji brine“ u okviru kojega će vukovarskim umirovljenicima biti isplaćena jednokratna novčana naknada. Naknada se isplaćuje prije Uskrsa tako da ona među umirovljenica se naziva „uskrsnica“.

Ove godine podignut je cenzus za isplatu naknade s 400 na 500 eura tako da će ove godine „uskrsnica biti isplaćena za 4.698 umirovljenika. Tako će umirovljenici do 500 eura mirovine primiti naknadu od po 40 eura. Radi podizanja cenzusa, koji je među najvišim u Hrvatskoj, ovom mjerom je obuhvaćeno 58 posto vukovarskim umirovljenika.

Korisnici hrvatskih mirovina s iznosom mirovinskih primanja do 500 eura mogu jednokratnu naknadu preuzeti u poslovnicama FINA-e od 18. ožujka do 30. travnja 2024. godine. Potrebno je da donesu osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine. Korisnici inozemnih mirovina i korisnici hrvatskih mirovina koji su i u radnom odnosu te korisnici hrvatskih mirovina koji se ne nalaze na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Središnja služba Zagreb (npr. Novi umirovljenici, promjena adrese i sl. ) dužni su podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu umirovljenicima. Zahtjev se podnosi na standardiziranom obrascu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Vukovara ili na e-mail adresu:  dalibor.zigic@vukovar.hr do 26. travnja 2024. godine.

Najavljeno je i kako će uskrsnice biti isplaćene i građanima kojima se pokrivaju troškovi stanovanja. Oni će dobiti na poklon i prigodne poklon pakete.