Vukovarski SDP predlaže da se novac namijenjen za vatromet preusmjeri za potrebe socijalne samoposluge ili za poklon pakete socijalno ugroženoj djeci

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pred skoru proslavu dočeka Nove godine, najavljene koncerte i vatromete, vukovarska podružnica SDP-a oglasila se priopćenjem za javnost kojega prenosimo u cijelosti:

 “Ispred Gradske organizacije SDP-a Vukovar pridružujemo se tom pozivu te pozivamo vukovarsku gradsku vlast da se pridruže gradovima u Hrvatskoj poput Rijeke, Opatije, Rovinja, Čazme, koji su odlučili sredstva namijenjena vatrometu uložiti u druge korisne stvari. Prema informacijama koje smo dobili iz vukovarske gradske uprave za novogodišnji vatromet Grad Vukovar planira izdvojiti 19.000 kuna plus PDV.

Pozivamo gradsku vlast da još jednom promisle i odustajanjem od ulaganja novca u vatromet zaštite životinje koje doživljavaju šokove, bježe i nerijetko umiru, zaštite okoliš od štetnih tvari koje vatromet nosi te u konačnici da misle i na ljude, posebice one starije životne dobi, ali i vrlo malu djecu kojima takva buka stvara nelagodu.

Predlažemo da navedeni iznos namijenjen vatrometu koji nije mal, doniraju socijalnoj samoposluzi ili u vidu većih paket-poklona socijalno najugroženijoj djeci. Time bismo barem malo pred blagdane usrećili one kojima je pomoć najpotrebnija, a zaštitili bismo naše životinje, okoliš i ljude u konačnici. Nadamo se da će gradonačelnik Vukovara i gradska vlast ovaj poziv shvatiti krajnje dobronamjerno i postupiti prema pozivu koji im upućujemo“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća.