Vukovarski SDP istakao Željka Sabu za gradonačelnika Vukovara, čeka se odluka Predsjedništva stranke

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako se i očekivalo Gradski odbor SDP-a Grada Vukovara večeras je jednoglasno donio odluku kako će Željka Sabu kandidirati za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima. Vukovarski SDP-ovci su Sabu istaknuli za kandidata unatoč protivljenju vrha stranke odakle je najavljeno kako će se u tom slučaju tijela GO raspustiti i imenovati povjerenik.

„Jednoglasno se prihvaća želja članova GO SDP-a Vukovar izražena kroz provedenu pisanu anketu te se utvrđuje da je Željko Sabo kandidat Gradske organizacije SDP-a Vukovar za gradonačelnika, na predstojećim lokalnim izborima“, stoji u odluci vukovarskog SDP-a.

Prema riječima Saboa on je prethodno ponudio da kandidat za gradonačelnika bude Goran Bošnjak što je on odbio. U međuvremenu je i Županijska organizacija SDP-a Vukovarsko – srijemske županije krajem prošle godine dala potporu Gradskoj organizaciji da samostalno donese odluku tko će biti kandidat za gradonačelnika.

„Cijelo vrijeme govorim kako sam spreman ući u bitku ako to članstvo želi. Željko Sabo nije ušao ponovno u politiku na svoj zahtjev i radi svoje ambicije nego na zahtjev članova koji su to tražili od mene. Ne postoje nikakve ni zakonske prepreke da se kandidiram za gradonačelnika Vukovara. Samim tim nisam imao pravo da odustanem i iznimna mi je čast što su me predložili. Kakvu će odluku donijeti Predsjedništvo SDP-a vidjet ćemo ubrzo“, rekao je Sabo.

Na upit što će poduzeti ako Predsjedništvo SDP donese Odluku o raspuštanju tijela podružnice Sabo je rekao kako će se oni svakako kroz tijela SDP-a boriti da se čuje istina o vukovarskom SDP-u i njihovom radu, odnosno da će se žaliti Glavnom odboru stranke i Statutarnoj komisiji.

Kazao je i kako je na večerašnjoj sjednici stotinjak članova GO SDP-a Vukovar izbrisano iz članstva ali i da to nije bila nikakva osveta niti bilo što slično.

„Razlog tome je što su, kako je i anketa utvrdila koju smo proveli, 63 člana odselila iz Vukovara u druge države, 31 ih iz raznih razloga ne želi biti član SDP-a više dok je 13 članova u međuvremenu preminulo. Ista ta anketa među članstvom SDP-a Vukovara pokazala je kako 91 posto njih podržava podržava moju kandidaturu za gradonačelnika“, rekao je Sabo.