“Vukovarski kross – Hrvatskoj na ponos” okupio više od 600 sudionika

VUKOVAR, Više od 600 sudinika okupilo se u vukovarskoj Park šumi Adica na sportsko-rekreativno-humanitarnoj akciji „Vukovarski cross – Hrvatskoj na ponos“.

U ovoj sportsko-rekreativno-humanitarnoj akciji sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina i psihofizičkih sposobnosti. Pored Vukovaraca u natjecateljskom dijelu nazočili su i brojni gosti iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Našica, Nove Gradiške, Vinkovaca, Iloka i Valpova.

Uz polaznike vukovarskih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca, aktivnih sportaši, u natjecatjeljskom dijelu programa sudjelovala su i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe.

Za sve natjecatelje i posjetitelje ove priredbe bili su osigurani sendvići, pekarski proizvodi, voće i voda. Najuspješnijim natjecateljima u svim kategorijama uručene su odličja. Ukupno je podjeljeno 60 originalnih odličja urađenih za ovu prigodu uz asistenciju Mažoretkinja grada Vukovara.

Majice, za koje su brojni volonteri i aktivisti prikupljali donacije, prodavane su po simboličnoj cijeni od 20 kuna, a cjelokupan prihod je namjenjen “Vukovarskim leptirićima” – Udruzi roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, za kontinuiranu rehabilitacijsku i habilitacijsku skrb. Prikupljeno je više tisuća kuna koje će im biti donirane na prigodnoj svečanosti.

ĐURO KARALIĆ