Vukovarski dizači utega U17 okitili se nizom titula državnih prvaka, Tanja Turukalo postavila nove državne rekorde

KDU Vukovar

Na Prvenstvu Hrvatske za U17 koji je proteklog vikenda održan u Osijeku, članovi Kluba dizača utega “Vukovar” vratili su se bogatiji za čak 39 odličja – 21 zlatnog, 12 srebrnih i šest brončanih.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline osvojili su Korina Komorski do 40 kg., Tanja Turukalo do 71 kg., Maja Kell do 76 kg., Dunja Kapidžoć do 81 kg., Saša Turukalo do 55 kg., Viktor Rendulić do 61 kg., i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg. Bruni Prokopu do 67 kg. i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg. a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je sa podignutom težinom od 90 kg. u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

Održano je i natjecanje u Kupu Republike Hrvatske u kojem je mlada vukovarska ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvojilo četvrto mjesto, kao i dečki koji su nastupili u sastavu Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

Foto: KDU Vukovar