Vukovarski 3D Zoo vrt u središtu grada

VUKOVAR, Nakon što je ovoga ljeta na mostu preko Vuke nacrtana prva 3D slika u Vukovaru središte grada od danas je bogatije za još pet 3D slika. Autor svih njih je Filip Mrvelj iz Slavonskoga Broda.

„Ove 3D slike su dio izložbe koja je tematski vezana za životinje. Ovih pet 3D slika nalazi se u samom središtu grada i na njima se mogu vidjeti tigar, krokodil, delfini, pande i morski pas. Inače su slike izrađene na pvc linoleumu i pričvršćene su na betonsku podlogu“, rekao je Mrvelj.

Odgovarajući na upit novinar5a rekao je kako je kada je došao do brojke od sto 3D slika prestao brojati ali i da ih i dalje slika puno. Tijekom mjeseca napravi 6-7 3D slika. Iako se njegove slike mogu vidjeti u više gradova u Hrvatskoj i inozemstvu Mrvelj kaže kako je slika od prošloga ljeta u Vukovaru naišla na daleko najveći odjek javnosti.

Novih pet 3D slika u središtu Vukovara gradske vlasti nazvale su „Vukovarski 3D Zoo“ i nastavak su projekta „Dani grafita Vukovar“. Gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako će tijekom iduće godine u Vukovaru se održati festival 3D umjetnosti koji će okupiti najbolje 3D umjetnike iz cijeloga svijeta. Istakao je kako će taj festival postati najbolji takav festival u Hrvatskoj pa i Europi.