Vukovarske iskrice proslavile osmi rođendan

Foto: Studio DEA Dream Vukovar

VUKOVAR, Prigodnim programom članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Vukovarske iskrice“ obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom kao i osmi rođendan postojanja udruge. Bila je ovo još jedna prilika da članovi ove jedne od najprepoznatljivijih vukovarskih udruga pokažu što su radili tijekom proteklih godinu dana. Iskrice su pokazale svoje igrokaze, glazbeno-scenske izraze, pjesme, plesove… Prikazan je i video o svim aktivnostima Vukovarskih iskrica tijekom proteklih osam godina postojanja.

„Prosinac je mjesec kada su sva čuda moguća. Možete dobiti hrpu poklona pod Božićnom jelkom, a ne morate dobiti ništa. Može pasti snijeg, a opet i ne mora. Možda današnji dan i njegovo obilježavanje nije slučajno u prosincu. Današnji dan, jedan u godini, posvećen je onima koji su drugačiji, onima s kojima se sudbina poigrala, nekada grubo i nadasve nepravedno“, rekla je predsjednica udruge Lilijana Radobuljac.

Dodala je i kako Vukovarske iskrice već godinama pokazuju i dokazuju da je u svemu što rade potrebna ljubav. Tijekom prigodnoga rođendanskog programa istaknuto je i da udruga raste već osam godina i cijelo to vrijeme nailaze na dobre ljude ili ih oni na neki način privlače. Rođendansko slavlje Vukovarske iskrice iskoristile su i da zahvale svima koji su im na bilo koji način pomogli u njihovom radu, aktivnostima i planovima.